دلایل علمی ابتلا به کبد چرب

6 دلیل علمی برای ابتلا به کبد چرب

کبد چرب هر روزه افراد بیشتری را در سراسر جهان درگیر خود می کند. طی آخرین آمار حدود 25% از مردم سراسر جهان به این بیماری مبتلا هستند با مبتلا خواهند شد. این یعنی از هر 4 نفر، یک نفر به این بیماری مبتلا می شود. در این مقاله سعی داریم دلیل ابتلا به کبد چرب و راهکار پیشگیری از آن را بررسی کنیم.

چه زمانی کبد ما چرب است؟

کبد چرب زمانی اتفاق می افتد که بافت های چربی در کبدشما از حد استاندراد فراتر رود. در صورتی که این بافت ها بیش از 5 الی 10% شود، کبد شما چرب شده است. در واقع کبد یکی از محل هایی است که در آن ذخیره می شود. ازدیاد چربی، و کاهش سوخت و ساز آن، کبد را مجبور به ذخیره حد غیر مجازی از کبد چرب میکند که به آن کبد چرب گفته می شود.

تفاوت کبد چرب و کبد سالم

دلیل ابتلا به کبد چرب چیست؟

در مقالات علمی معتبر، دلایل مختلفی برای شکل گیری این بیماری آورده شده است. در ادامه این دلایل را بررسی می کنیم:

  • چاقی و اضافه وزن: دقیقا ارتباط علمی و اثبات شده ای برای ارتباط چاقی با کبدچرب وجود ندارد. اما آمار حاکی از آن است که حدود 70% از افرادی که اضافه وزن و چاقی دارند دچار این بیماری هستند. میتوان چاقی را از این دیدگاه به عنوان مهمترین عامل در این بیماری شناسایی کرد.
  • چاقی شکمی: افرادی با وزن طبیعی و بدون اضافه وزن، میتوانند به کبد چرب مبتلا شوند. افرادی که چاقی شکمی (چربی زیاد در پهلو ها و شکم دارند) نیز حتی با این حالی که وزن طبیعی دارند محتمل بر ابتلا هستند.
  • مقاومت انسولینی: افرادی که مقاومت انسولین دارند یا سطح انسولین خونشان بالاست می توانند در خطر این بیماری نیز باشند. در واقع افرادی که دچار سندرم متابولیسمی و دیابت نوع 2 هستند، در خطر ابتلا به کبد چرب هستند.
  • مصرف بی رویه کربوهیدرات فراوری شده: افرادی که بطور غیر معمول از خوراکی های آماده و کربوهیدرات های فراوری شده صنعتی استفاده میکنند در خطر جدی ابتلا به کبد چرب هستند.
  • مصرف بیش از اندازه نوشیدنی های قندی: نوشابه ها، دلستر ها، آبمیوه ها و مخصوصا انرژی‌زا ها دارای میزان بالایی فروکتوز (نوعی قند) هستند که اثبات شده در کودکان و بزرگسالان موجب ذخیره چربی در کبد می شود.
  • اختلال در عملکرد روده: روده بصورت طبیعی دارای باکتری های مختلفی است که در حد طبیعی، لازم و بدون ایراد است. افرادی که دچار اختلال در میزان این باکتری ها هستند، دچار اختلالات حرکت روده می شوند. این افراد در خطر ابتلا به کبد چرب قرار دارند.

چگونه از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنیم؟

دلیل ابتلا به کبد چرب در بالا بررسی شد. شما با پرهیز و اصلاح سبک زندگی می توانید از این بیماری جلوگیری کنید. در صورتی که سبک زندگی سالمی داشته باشید، احتمال ابتلای شما به این بیماری تقریبا ناچیز است. این بیماری نتیجه سبک زندگی ماشینی، بی تحرکی و تغذیه نامناسب در کنار استرس و عدم آرامش روانی است. راهکارهای زیر می تواند موجب پیشگیری از این بیماری شود.

خودمراقبتی

آرامش و دوری از استرس مهمترین نقش را در تعادل هورمونی شما دارد. برای آرامش بیشتر می توانید از راهکارهای مدیتیشن استفاده کنید. برای اینکار میتوانید به راحتی در فضایی خلوت، حدود 15 الی 20 دقیقه در طول روز، بنشینید یا دراز بکشید و به موزیک مراقبه یا مدیتیشن گوش کنید. برای شروع نیاز به هیچ مهارت خاصی نیست. تاثیر دوری از استرس در کیفیت زندگی شما شگفت آور خواهد بود.

دوری از کربوهیدرات فراوری شده

برای زندگی سالم تر لازم است از کربوهیدرات های فراوری شده، پرهیز کنید. غذاهای فست فودی، غذاهای کنسروی، سرخ کردنی ها، شیرینی، نان سفید و… را بر این پرهیز ها بیافزایید. بهترین راه تضمین سلامتی و طول عمر تغذیه سالم است.

استفاده از چربی های اشباه نشده

چربی های اشباه نشده مانند روغن زیتون بکر، آواکادو و آجیل ها، بر خلاف باور عموم، در کاهش چربی کبد مواثر است.

پودر آب پنیر

پودر آب پنیر که نمونه های بسته بندی شده آن تحت نام ماءالجبن یا پودر وِی هم در ایران یافت می شود در کاهش چربی کبد بسیار مواثر است. تحقیقات نشان داده است که مصرف روزانه یک قاشق غذاخوری پودر آب پنیز در یک لیوان آب گرم می تواند تا 20% طی یک ماه چربی کبد را کاهش دهد.

چای سبز

چای سبز خواص متعددی دارد. یکی از این خواص شگفت انگیز، تاثیر آن بر روی کبد چرب است. اضافه کردن این نوشیدنی دلچسب علاوه بر تاثیرات خوب بر روی اعصاب، سرطان و… روی کبدچرب نیز تاثیرات مفیدی دارد.

ورزش کردن

ورزش کردن بهترین راه برای حفظ سلامتی است. اگر پیشگیری برای شما مهم است و تا به اینجای این مقاله را دنبال کرده اید. ورزش روزانه را جدی بگیرید. هر روز 30 دقیقه پیاده روی را در برنامه زندگی خود قرار دهید. این زمان بیش از 30 دقیقه نشود زیرا مقاومت چربی سوزی ایجاد میکند. در صورتی که شرایط پیاده روی را ندارید از تمرین های ایروبیک در منزل استفاده کنید.

با استفاده از راهکارهای بالا، در صورتی که کبدچرب داشته باشید، می توانید سریع تر درمان شوید و عادت کردن به روتین زندگی سالم تر، ضامن سلامتی شماست. در صورتی که به دنبال درمان جدی برای کبدچرب هستند، توصیه می کنیم بسته درمانی کبدچرب شرکت کرویا را بررسی کنید:

اطلاعات بیشتر: آشنایی با بسته درمانی کبدچرب کرویا

منبع: سایت Healthline

با تشکر، گروه کارشناسان کرویا

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *