در مورد خواص دردزدايى كاپسائى سين براى كاهش دردهاى آرتروز نيز تحقيقات متعددى انجام شده است. چون عامل مهم و مؤثر دردزدايى كاپسائى سين، توانايى آن در مهار كردن توليد و جلوگيرى از تجمع ماده(Substance P )در ترمينال حساس موضع درد است،
لذا مىتوان پماد بسيار مؤثرى از آن براى دردهاى آرتروز ساخت. تحقيقى در اين باره در دانشكده پزشكى ويسكانسين در مورد 21 نفر داوطلب كه از بيمارى آرتروز روماتيسمى[1] و يا درد مفاصل[2] رنج مىبردند انجام شد. در اين آزمايش نيز از يك طرح آمارى تست مضاعف كور استفاده شد و 4 هفته به طول انجاميد.
در طول آزمايش براى گروهى از بيماران از كرم كاپسائى سين استفاده شد و در مورد بقيه به عنوان گروه شاهد از پلاسبو استفاده شد.
نتيجه:
در انتهاى آزمايش 40 درصد بيمارانى كه از درد مفاصل رنج مىبردند به طور محسوسى كاهش درد داشتند ولى تعداد معدودى از بيماران مبتلا به آرتروز روماتيسمى دردشان كاهش يافته بود. نظر محققان در اين مورد اين است كه در برخى از اشخاص در مدت كمتر از 8 هفته استفاده از پماد، عكس العمل كاهش درد مشاهده نمىشود و اصولا در اينگونه اشخاص ماليدن پماد در مدت كوتاه كمتر اثر مىكند.
لذا شايد اگر طول مدت آزمايش از 4 هفته به 8 هفته حتى 10 هفته افزايش داده شود احتمالا در مورد آرتروزهاى روماتيسمى نيز درد كاهش قابل ملاحظهاى يابد. ولى در عين حال در مورد برخى ديگر اثر دردزدايى كاپسائى سين خيلى سريع مىباشد. به آزمايش زير توجه شود:
در اين آزمايش كه دكترChad Deal از دانشگاهCase Westerne Reserve در ايالت كليولاند انجام داده است، 101 نفر بيمار كه از درد مفاصل و يا از آرتروز روماتيسمى رنج مىبردند تحت بررسى قرار داده شدهاند. اين عده به دو گروه تقسيم شدند در مورد گروه آزمايش از پماد ماليدنى كاپسائىسين و در مورد گروه شاهد از پلاسبو استفاده شد.
اين آزمايش فقط 2 هفته طول كشيده ولى در انتهاى هفته دوم 80 درصد گروهى كه از پماد كاپسائىسين استفاده كرده بودند تا 50 درصد كاهش درد داشتند. در حالى كه در گروه شاهد هيچ كاهش درد ديده نشد.
در آزمايش ديگرى كه در يك مؤسسه تحقيقات پزشكى كلينيكى در ايتاليا انجام شده مشاهده شده است كه كاپسائى سين نه فقط در كاهش توليد و آزاد شدنSubstance P مؤثر بوده بلكه بررسيهاى انجام شده نشان داده است كه در افزايش سنتزDNA و توليد كولاژناز[3] و برخى پروستا گلاندينها[4] كه در كاهش درد مؤثرند نيز دخالت داشته است.[5]
تنظیم و نشر : گروه کرویا www.keroya.ir
[1] Rheumatoid arthritis
[2] Osteoarhritis
[3] Collagenase
[4] .Prostaglandins
[5] مير حيدر، حسين، معارف گياهى، 8جلد، دفتر نشر فرهنگ اسلامى – تهران، چاپ: هفتم، 1385 ه.ش.