خواص اطریلال (غازیاقی) از نگاه ابن نفیس (مقاله تخصصی)

همانند سورنجان مسهل است و برای درد مفاصل مفید ولی ضرر سورنجان را برای معده ندارد به هویج شیطانی نیز مشهور است چون برگش شبیه هویج است. در تخم آن حرارت و تیزی و گزندگی موجود است بهتر است بذر آن را بعد از رسیدگی کامل بگیرند زیرا به علت پختگی فضولآتش کاهش می یابد […]

بابک عزتی رنجبر

ابهل یا سرو کوهی از نگاه ابن نفیس (مقاله تخصصی)

ابهل یا سرو کوهی از نگاه ابن نفیس (مقاله تخصصی) در ظاهر میوه آن شیرین است و رنگش مایل به سرخی و طعم آن میل به تلخی و قبض دارد این میوه مائیت و ارضیت دارد و قبول فشار می کند و می شود از آن عصاره یا همان رطوبت آن را گرفت و و […]

بابک عزتی رنجبر

اجاص یا آلو از نگاه ابن نفیس(مقاله تخصصی)

خواص تحسین برانگیز آلو اجاص یا میوه آلو  بسیار آبکی است بدون تردید  به خاطر تخلخل جرم درخت آن (ارتباط بین تخلخل یا تراکم بافت شاخه های درخت آلو و آبدار بودن میوه از ابتکارت گیاه شناسی  نظری جناب ابن نفیس است ) است  که باعث شده ماهیت یا شیره خود را به سمت میوه […]

بابک عزتی رنجبر
مقل ازرق

مقل ازرق، از کاربرد تا روش مصرف (مقاله جامع)

مقل یا مقل ازرق چیست؟ کلمه مقل مشترکا به دو نوع دارو اطلاق می گردد. اولی: مقل مکی، که میوه نوعی درخت است و فعلا در موردش صحبت نمیکنیم. دیگری مقل یهود، که اطبای زمان ما آن را مقل ازرق می نامند. که دو نوع از آنرا می شناسیم که یکی از آنها را صقلی […]

بابک عزتی رنجبر