old_Hands

– تعداد زيادى از مفصل‏ها هم‏زمان درگير مى‏شوند و متورم، گرم و حساسند.

– مفصل‏هاى كف دست و پا و انگشتان بيشتر درگير مى‏شوند و گاهى مچ دست، مچ پا، زانو، شانه و گردن.

– وقتى التهاب فعال است تب، بى‏اشتهايى و كاهش وزن به بيمار دست مى‏دهد.

– بسيارى از افراد به خاطر كم‏خونى خسته و بدون انرژى مى‏شوند.

– صبح‏ها مفصل‏ها سفت مى‏شوند و با گذشت روز بهبود مى‏يابند، اما اين امكان وجود دارد كه سفتى مفاصل ساعت‏ها طول بكشد.

خصوصيت اين بيمارى آن است كه غالبا پس از چند هفته يا چند ماه بهبود مى‏يابد، ولى بيشتر بيماران به درمان نياز دارند. اكثرا بيمارى پس از مدتى ديگر ظاهر مى‏شود و هدف از درمان عقب انداختن بازگشت است.

تشخيص:

آگاهى از سابقه‏ى بيمار، معاينه‏ى دقيق بدنى و چند آزمون ساده‏ى خون به پزشك كارآزموده امكان تشخيص را مى‏دهد. يك آزمون كامل خون نشان خواهد داد كه بيمار، مبتلا به كم‏خونى مى‏باشد يا نه (كه در التهاب روماتيسمى مفصل شايع است) و يك آزمون ته‏نشين شدن گلبول‏هاى قرمز وجود التهاب را روشن مى‏كند. عكس اشعه‏ى‏X از دست‏ها و پاها بسيار سودمند است.

درمان:

هدف از درمان التهاب روماتيسمى مفصل، تخفيف دادن در علامات مرضى، حفظ قدرت عضلات و حركات مفصل و حفظ آنها از آسيب بيشتر است تا بيمار به تعادل و زندگى عادى بازگردد.

دارو درمانى:

براى درمان اين بيمارى داروهاى گوناگونى وجود دارند. در درجه‏ى اول ضد التهاب‏هاى غير استروئيدى و مسكن‏ها هستند. اين داروها درد و سفتى و تورم را كم مى‏كنند، اما مسكن‏ها در صورت لزوم بهتر درد را از بين می‏برند. اگرچه دارودرمانى در كاهش علامات مرضى مؤثر است ولى بر پيشرفت بيمارى در درازمدت اثر ندارد. اين كار را گروه دوم از داروها انجام مى‏دهند، مانند: متوتركسات، سولفاسالازين، آزاتيوپرين، املاح طلا، مينى سيلامين و هيدروكسى كلروكويين. همه‏ى اين‏ها به ضد روماتيسم و تغييردهنده‏ى بيمارى معروف هستند.

استروييدها چون قدرت ضد التهابى زيادى دارند سودمند واقع مى‏شوند و به صورت خوراكى يا تزريق در مفصل‏هاى پردرد به كار مى‏روند.

ورم مفصلى:

اگر دچار ورم مفصل شده‏ايد، ضمن پرهيز از خوردن اسفناج بايد كاسنى، تربچه و گل كلم زياد ميل كنيد و براى درمان آن نيز مى‏توانيد بابونه‏ى شيرازى، بابونه‏ى گاو چشم، گل برنجاسب، مرزنجوش، آويشن شيرازى و مغز ناخنك را به نسبت مساوى بجوشانيد و آب غليظ آن را روى ورم بماليد.[1]

تنظیم و نشر : گروه کرویا www.keroya.ir

[1] حاجى شريف، احمد، دائرة المعارف گياه درمانى ايران، 1جلد، حافظ نوين – تهران، چاپ: دوم، 1388 ه.ش.

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *