درمان گیاهی میگرن

اگر شما سردردهای میگرنی را تجربه می‌کنید احتمالاً با افراد زیادی در جای جای این کره خاکی هم درد هستید. دردهای شدید ضربان دار، حساسیت به نور، بو،صدا و وجود ضربان در ناحیه درد همه مواردی است که ممکن است کم و بیش تجربه کنید. افراد زیادی هستند که به محض شروع حمله‌ها و شروع مرحله دردها به سراغ مسکن‌ها و داروهای شیمیایی می‌روند و  البته در میان هستند افرادی که درمان‌های گیاهی را ترجیح می‌دهند. شما کدام روش درمانی را ترجیح می‌دهید. اگر ترجیح شما هم درمان گیاهی میگرن است، تا انتها این مقاله را دنبال کنید.

درمان گیاهی میگرن

در ادامه به بررسی برخی از گیاهان و راهکارهای طبیعی در طب مکمل می پردازیم:

بومادران (Achillea millefolium)

در یونان باستان از گیاه بومادران برای درمان زخم‌ها و کند شدن خونریزی استفاده می‌شده است. همچنین در زمان‌های قدیم از این گیاه برای درمان بیماری‌های التهابی، گرفتگی عضلات و اضطراب یا بی‌خوابی استفاده می‌شده است.

همچنین مشخص شده است که گیاه بومادران دارای خاصیت ضد درد، ضد اضطراب و ضد میکروب است. شاید تحقیقات بیشتر ی در این خصوص لازم باشد ولی این گیاه با خواص ضد التهابی خود می‌تواند در تسکین سردردهای میگرنی کمک کند. این گیاه را می‌توان به‌عنوان دم‌نوش تهیه کرد و استفاده کرد.

گل مینا (Verbascum)

از زمان‌های قدیم در اروپا  و همچنین آسیا از این گیاه برای اهداف دارویی و مشکلاتی چون بیماری‌های التهابی، اسپاسم، اسهال و میگرن استفاده می‌شده است.

تکه‌های سیب زمینی خام

بیش از 200 سال است که از سیب زمینی خام در طب کهن اروپا استفاده می‌شود. می‌توان از برش‌های ضخیم تکه‌های سیب‌زمینی خام در تسکین درد میگرن استفاده کرد.

برای این کار می‌توان برش‌ها را در یک پارچه نازک پوشاند و دور سر پیچید یا مستقیم بر روی شقیقه‌ها قرار داد. البته هیچ تحقیق علمی مبنی بر اینکه تکه های سیب‌زمینی دارای اثر بر روی میگرن هستند وجود ندارد.

رزماری (Rosmarinus officinalis)

گیاه رزماری بومی مناطق مدیترانه‌ای است و استفاده های دارویی بسیاری در زمینه مشکلات عضلات و مفاصل، مشکلات حافظه، مشکلات تمرکزی، اختلالات عصبی، مشکلات گردش خون، بیماری‌های کبدی و میگرن دارد.

روغن گیاه رزماری را میتوان رقیق کرد و به‌صورت موضعی استفاده کرد یا جهت مقاصد استفاده کرد. برگ‌های گیاه را می‌توان خشک و آسیاب کرد و به صورت پودری به‌صورت کپسولی یا به‌صورت جوشانده و یا دم‌نوش استفاده کرد.

روغن اسطوخودوس (Lavandula angustifolia)

روغن اسطوخودوس به دلیل بوی شیرینی که دارد بسیار خوش‌بو بوده و از مدت‌ها در صنعت عطرسازی استفاده می‌شده است. این گیاه بومی مناطق کوهستانی مدیترانه‌ای است

از گل‌های خوشبوی این گاه برای آروماتراپی در درمان استر، بی‌خوابی، خستگی و… استفاده می‌شود.

نتایج یک مطالعه معتبر در سال 2012 نشان می‌دهد که بوییدن این گیاه می‌تواند در تسکین سردردهای میگرنی استفاده شود.

همچنین می‌توان روغن را در دوزهای استاندارد رقیق کرد و به صورت موضعی به شقیقه‌ها مالید.

دانه گشنیز (Coriandrum sativum)

در بسیاری از فرهنگ‌ها از تخم گشنیز علاوه بر مصرف دارویی برای تهیه غذا نیز استفاده می‌شود.

این گیاه از دیرباز در درمان دیابت، آلرژی و میگرن گیاه ارزشمندی به‌حساب می‌آمده است.

در طب سنتی از دود گشنیز برای رفع فشار در سردردهای سینوسی استفاده می‌شود. البته تحقیقات بیشتری نیاز است تا بتوان اثبات نمود که این گیاه برای میگرن مفید است ولی پتانسیل ضد التهابی آن ممکن است برای برخی از افراد مبتلا به میگرن مفید باشد.

سنبل طیب (Valeriana officinalis)

سنبل طیب بومی مناطق اروپا و آمریکا است. استفاده از اثرات این گیاه به یونان و روم باستان برمیگردد. این گیاه به دلیل خاصیت آن در درمان بسیاری از بیماری‌ها در دهه 1500 به عنوان همه التیام شناخته شده است.

همچنین این گیاه به عنوان درمان مدرن سردرد استفاده می‌شود. البته مفید بودن این گیاه برای درمان میگرن باید موردتحقیق بیشتری قرار گیرد.

کافئین

این ترکیب در بسیاری از چای‌ها، قهوه و دانه‌های کاکائو وجود دارد و همچنین در ترکیب با مسکن‌ها می‌تواند در تسکین حملات میگرنی استفاده شود.

البته ذکر یک نکته در اینجا حائز اهمیت است که عادت کردن به این ترکیب و سپس ترک آن‌هم می‌تواند آن روی تأثیر آن و درواقع حامل تأثیرات مضر آن باشد.

زنجبیل (Zingiber officinale)

زنجبیل یک گیاه ویژه مناطق گرمسیری است و بیش از 2000 سال است که در طب کهن بسیاری از کشورها ازجمله چین در درمان بسیاری از بیماری‌ها استفاده می‌شود.

زنجبیل به‌صورت سنتی در درمان بیماری‌ها و عوارضی مانند سردرد، تهوع، دل‌درد، آرتروز، علائم سرماخوردگی و مشکلات عصبی استفاده می‌شود. نتایج یک مطالعه که در سال 2014 در مجله Phytotherapy ResearchTrusted Source نشان می‌دهد که پودر زنجبیل به همراه سوماتریپتان یک داروی رایج برای میگرن است.

جوشانده و دم نوش زنجبیل می‌تواند برای درمان بیماری‌ها مورداستفاده قرار گیرد البته باید مواظب بود که با داروهای رقیق‌کننده خون تداخل نداشته باشد.

اطلاعات بیشتر: بسته درمانی میگرن کرویا

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *